Caesari salat kanaga

Kuna nüüd on miljon söögipüha seljataga ja päevad vaikselt pikenevad, siis peaks lisama midagi kergemat menüüsse. Caesari salat on mega hõrgutis (tegelikult ei ole ta väga kaloritevaene salat, aga salat ju tähendab midagi tervislikku, nii et lase minna :). Loomulikult tuleb teha kaste ise, sest see on seda väärt.

Vaja on:
2 kanafileed
paar tüümianioksa
paar rosmariini lehekest
1 küüslauk
sool
pipar
õli
1 sügavkülmutatud küüslauguga baguette

Kõigepealt lõika kanal ära sisefilee (see osa mis on eraldatud välisfileest), see tagab ühtlasema küpsemise ja mahlasema liha. Siis pane pann kuuma ja lisa õli (pane ka ahi kuuma 180-200 kraadi). Siis purusta noa küljega küüslauk, pane küüslauk, tüümian ja rosmariin pannile ja lase korra õliga nad läbi, see maitsestab kana jaoks õli ära. Alguses prae välisfilee 2-3 minutit mõlemalt poolt, lisa sool ja pipar (kasuta kaant ka), võta pannilt ja prae sisefilee, umbes 1 minut mõlemalt poolt. Aseta mõlemad fileed ahjupannile ja küpseta umbes 15 min (sisefilee võta varem välja), lisa ahju ka baguette.

Nüüd on aega teha valmis kaste ja visata salat kaussi.
Vaja on:
2 pakki rohelist salatit
10 kirsstomatit (originaalis ei panda, aga mulle meeldib).

Kastmeks läheb tarvis:
6 õlis anšoovist
1 küüslauk
2 munakollast
2-3 spl sidrunimahla (mul polnud, seega kasutasin äädikat pool korgitäit) 
1 tl dijoni sinepit
õli
musta pipart
soola
parmesani

Haki küüslauk ja anšoovised peeneks, pane kaussi. Lisa munakollased, sidrunimahl/äädikas, sinep ja sega segi. Vaikselt hakka juurde kallama õli, ise samal ajal vispeldades, ma ei teagi palju seda õli sinna läks, täitsa tunde järgi, kui paksu või vedelat kastet tahad (ma lisasin ka vett pisut, aga seetõttu et ma äädikat kasutasin) . Siis väike suts musta pipart ja soola (kui on tarvis, sest parmesan on ka soolane). Parmesani võib segada kastme sisse, või pärast peale riivida.

Selleks ajaks on kana kindlasti valmis (kanal tuleb lasta umbes 5 min seista, et mahlad välja ei voolaks). Siis kana ja baguette viilutada, asetada salati peale, kallata üle kastmega ja kohe tarbida :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*