Sinimerekarbid vürtsikas tomatikastmes

Miks ma just tegin sinimerekarpe tomatiga mitte laialt levinud koorekastmes, on põhjus lihtne, tomatiga on maitsvam, kergem, värskem ja vähem rammus. Kuid sel on ka miinus, ta on niiiii hea, et on raske söömist lõpetada :). Väga kiiresti valmiv ja sellest kogusest piisas neljale näljasele.

Vaja on:

2 keskmist sibulat
2 suuremat küüslauguküünt
1 spl võid
1 tšilli
sorts valget veini
1 purk kodust tomatipastat u 450 g, või nii palju terveid tomateid, mida saad hakkida, ning muutuvad ise potis kastmeks. (aga siis rohkem maitseaineid ka lisada, minu tomatipasta on juba ise mõnusalt soolakas, vürtsikas ja magus)
soola
1 kilo sügavkülmutatud sinimerekarpe
peterselli
Mingisugust saia

Haki sibul, küüslauk ja tšilli. Pane pott tulele ja pane sinna sisse või. Kui või on sulanud, siis lisa sibul, küüslauk ja tšilli potti. Prae klaasjaks, tunned kuidas tuleb juba imelist lõhna, mmm. Siis pane sorts valget veini ja lase niikaua keeda, et alkohol välja aurustuks (tunned ise lõhnast, pole enam selline kirbe). Siis mina panin enda tehtud tomatipasta, kui ostad tomateid, siis haki nad kuubikuteks ja lisa potti. Nüüd on maitsmis aeg, panin pisut soola ja sellest piisas. Siis sügavkülmast otse sinimerekarbid potti, kaas peale ja lased veidi aega küpseda, siis segad ja nii edasi, kuni enamus on lahti (kõik ei lähegi kunagi). Viska pisut peterselli veel potti, et oleks ilusam värvigamma ja rösti kõrvale bruschetta või ciabatta (kuna minul oli ainult perenaise saia, siis läks see loosi).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*