Tikri-purukook

Leidsin sügavkülmast kaks karpi tikkreid, mida ma olin usinalt ära korjanud, teadmata mis nendega teha. Aga praegu on kõige õigem aeg kõik sahtlid ja nurgatagused üle uurida, mida head ja vitamiinirikast on veel kuskile hoiustatud. Purukook on ka loomulikult minu lapsepõlve klassika, mida meie kodus ikka väga tihti tehti. Selle koogi kohta võib öelda ka seda, et see on selline hapukama poolsem, mis mulle just meeldib, need kes on maiamad, peaksid ise suhkrut juurde lisama.

Vaja on:
2 dl 10% hapukoort
1,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
4 spl õli
4 spl piima
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
4-5 dl tikreid (või muid marju-moose)
Puru jaoks:
1 dl jahu
2 spl suhkrut
2 spl võid

Soovi korral kaunista tuhksuhkruga.

Kruti ahi 175 kraadi juurde soojenema. Sega omavahel hapukoor, suhkur, sool, õli, piim, jahu ja küpsetuspulber ja sega ühtlaseks, tekib selline mõnus käte külge mitte kinni jääv tainas. Mina tegin suure kandilise plaadi (38×39 cm) peal seda kooki, kes tahab paksemat taignakihti, võtku pisem koogivorm, siis on küpsetusaeg ka pikem. Kui tainas on ilusasti igasse nurka ühtlaselt jagunenud, siis puista peale tikrid (mul otse sügavkülmast), ja tee samas taignakausis valmis puru, näppides jahu, suhkur ja või omavahel kokku. Kui tahad rohkem purusemat, korruta kahega ja tee aga rohkem. Küpsetusajaks kulus mul umbes 25 minutit, sest mul oli õhuke kiht tainast, kui on paksem siis 35-40 minutit.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*