Ahjukartulid fetaga

Kui oled tavalistest ahjukartulitest tüdinud, on hea ja lihtne võimalus neid teha vahemerepäraseks. Lisasin toorestele kartulitele fetakuubikuid õlis, kus olid ka oliivid ja ürdid. Fetajuust küpses mõnusasti kartulitele külge ja oliivid andsid veelgi maitsekust juurde. Lisasin eraldi juurde ka päikesekuivatatud tomateid. Igaüks saab enda maitsejärgi komponente lisada, sobilik on veel ka küüslauk, mida ma seekord ise ei soovinud. Ja kellele eriti see vahemere maitsebukett peale ei lähe, võib lihtsalt lisada feta juustu, erilisemaks teeb see ahjukartulid kindlasti :).

Vaja on:
Vormitäis tooreid kartuleid (mul u 5 tk)
Purgitäis fetakuubikuid õlis koos ürtide ja oliividega
4 päikesekuivatatud tomatit õlis
Ahi 200 kraadi juurde soojenema.
Kõigepealt koorida ja tükeldada kartul. Lõikasin pigem pisemad tükid, muidu võivad oliivid kärssama ennem minna kui kartul valmis saab. Siis lisasin purgitäie detat koos oliividega, kogu õli ma ära ei kasutanud, panin nii palju kui tundus õige. Alles jäänud õliga on kasvõi hea salatile vinegretti teha.
Kõik koostisosad lisatud, valmis ahjuks
Lõikusin juurde ka päikesekuivatatud tomati tükid.
Segasin kätega segu pisut läbi ja oligi valmis ahjuks.
Ei pidanud vajalikuks lisada ekstra soola-pipart sest kõik maitsed olid juba olemas.
Ahjus oli ta mul 30-40 minutit, päris täpselt ei tea. Kartul oli igatahes pehme ja feta talle mõnusasti ümber sulanud.
Lõppviimistluseks lisasin veel värsket tüümiani natuke, sest tüümian on lihtsalt maailma parim ürt! 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*