Särtsakas kurgisalat

Nagu ma eelmises postituses mainisin, käib meil kurgihooaeg täies hoos, nii mõnus. Kui on vaja teha salatit, siis esimesena tuleb pähe segada hapukoore või siis lihtsalt õli ja maitseainetega. Kuid, kes igatseb särtsu ja tulevärki, siis saab sellest mahedamaitselisest köögiviljast midagi väga mõnusat ja maitsekat teha.

Vaja on:
500 g kurki
2 küüslauguküünt
1 tšilli 
1 tl soola
1 tl suhkrut
3 tl riisiäädikat

Kaalu kurk ja lõika toekateks sektoriteks. Pane kaussi ja jäta ootele. Teises kausis sega kokku: hakitud tšilli ja küüslauk, sool, suhkur ja äädikas. Siis polegi muud kunsti kui kallata kurgi sektorite peale ja korralikult läbi segada. See on selline salat, mille saab edukalt varem valmis teha, sest seistes maitsed imenduvad ja ta on veel maitsvam. Kes vürtsiga sina-peal ei ole, saab teha vähemase tšilliga.

Küüslauk, tšilli, sool, suhkur, äädikas

Vahelduseks väga mõnus salat grilli kõrvale või niisama söömiseks. Kes rannavormi tahab saada, siis see salat aitab, kuna kurk koosneb 96% ulatuses veest, puhastab organismi ja tšilli põletab rasva ning kiirendab ainevahetust. Mida veel tahta, maitsev ja kasulik üheskoos :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*