Oma melon ja arbuus + kiire jäätis

Eestimaa suvi on küll lühike, kuid on võimalik küpseks saada ka eksootilisematel viljadel. Uskumatu aga tõsi ja milline magusus neis veel sees on!!! Poepuuviljad korjatakse tihti ära pooltoorelt ning järelvalmides ei ole nad head, vaid kurvad ja kibedad. Ma saan aru, et mu õnn on üürike, kuna neid sealt kasvuhoonest ei tule lõpmatult, kuid praegu olen ma küll seitsmendas taevas :).

Lisandiks tegin jäätise, mis ei ole küll päris traditsiooniline kokaraamatu  JÄÄTIS, kuna mul see jäätisemasin puudub (ja ei kavatsegi teda osta), ei hakanud ma üldse päris jäätise tegemisega jamama. Aga ta on mõnus, vähesemate koostisosadega ja võib sööja isegi ära petta :).

Vaja on:
0,5 purki kondenspiima (u 180 g)
1 tl vanillikaunapastat (või päris vanillikauna kasutada, ilus kui vanilliseemned jäätise sees on)
1 laimikoor
0,5 laimimahla
400 ml vahukoort (külma, ära hoia soojas, ei lähe nii hästi vahtu muidu)

Kõigepealt siis kondenspiim kaussi kaaluda, sinna lisada siis meelepäraseid maitseid, mina lisasin vanillikaunapastat ja laimikoort/mahla, mis annavad värskust. Aga mida iganes teil kodus leidub ja maitseb, võib sinna juurde lisada, et teha jäätis omapärasemaks.

Kondenspiim, vanillikaunapasta, lamikoor ja mahl

Siis teises kausis vahustada vahukoor niikaua kuni tekivad pehmed tipud. Siis spaatliga lisada üks hunnik kondenspiima hulka ja segada alt üles, et segu jääks ikka mõnusalt õhuline.

Valmis segu (vabalt võib oma marju/moose juurde lisada)

Siis lisada järjest kogu vahukoore hunnik kondenspiima hulka ja ongi valmis.

Vorm peaks olema plekist, kasvõi leivavorm vms. Kogu segu sinna sisse, pealt ilusasti tasaseks ja siis küpsetuspaber veel peale, muidu võivad jääkristallid peale tekkida.

Sügavkülma minek

Siis sügavkülma, minul oli ta 4 tundi, ideaalne oleks 6 tundi. Jäätis üldse tuleks ära süüa 2 nädala jooksul.

Arbuusikesed

Vaja veel siis loomulikult oma kasvuhoone arbuusi ja melonit, kes on nii numpsikus suuruses ja valmivad suurel kiirusel. 🙂

Melonikesed

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*