Paneeritud kohafilee

Koha on väga mõnus, mitte liiga rasvane valge kala. Saime värsket koha ja minu arust tervet kala osta on mõistlik, me kasutame ära kõik (va soomused ja soolikad, ilmselgelt). Pead ja selgrood paneme kotti ja sügavkülma, hea puljongit teha (puljongikuubikud sakivad) ning sabadega maiustavad koerad. Fileedest teeme seda kaunist rooga.

Vaja on:
kohafileed
jahu
2 muna + pisut vett
riivsaia
peotäis meelepäraseid ürte (kasutasin tüümiani, piparrohtu ja tilliseemneid)
sool;pipar
või
õli

Meie arust sobis siia mõnus sinepine dipikaste, milleks on vaja:
pool paki hapukoort 10 %
2-3 tl dijoni sinepit
sool;pipar
värsket tilli

Kui ostad juba fileeritud kala, siis saad kohe tegutsema hakata, mina fileerisin kalad ise, mõni tuli paremini välja, mõni halvemini :D.

Paneeringu liin

Siis ehita endale selline liin esimesse kaussi kala, siis jahu, siis lahtiklopitud muna ja pisut vett ning viimasesse kaussi riivsai ja hakitud ürdid (nad annavad kalale väga palju maitsenüanssi juurde). Soola ja pipart lisasin ma kohe kalale, munasegusse ja riivasaia hulka, aga muidugi pisut, sest hiljem saab juurde panna. Ja siis midagi muud kui liin tööle.

Kui kõik on paneeritud siis tuleb hakata praadima. Kuna koha ei ole rasvane, siis mina otsustasin teda praadida rohkes võis, kuhu lisasin ka õli (või üksi läheb kiirelt kärssama). Või annab sellele ürdisele paneeringule veel hõrguma meki. Praadimise ajal lisasin ka kaane, siis tõmbab kuumus kiiremalt läbi. Kui on mõnus pruun siis teine külg ka pruuniks ja valmis ta ongi.
Dipika tegemine käib ka välkkiirelt, kõik koostisosad omavahel kokku ja valmis. Mõnus on pealt krõbedat, seest mahlast kalatükikest dipi sisse kasta ja ära süüa.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*