Suvine maasikajook

Näeb välja ilus, maitseb hea, mõnusalt värskendav, mida veel ühelt suviselt joogilt tahta? Kuna mina ei ole suur suhkru ja magusate jookide fänn, siis maitse selle retsepti järgi tuleb mõnusalt hapukas ja janutunnet kustutav, kes on aga maiam, võib lisada juurde suhkrut, mett, siirupit – mida iganes. Sidrun hoiab maasikad ilusad punased, nii et isegi õhtul on jook veel ilusat värvi :).

Vaja on:
4 peotäit maasikaid
0,5 sidrunit
3,5 tl suhkrut
sorts kraanivett
0,5 kg jääd
1,5 l gaseeritud vett 
Kannmikseris maasikad, sidrun, suhkur
kraanivesi
Valmis segu ja jää ootamas kannus

Kõigepealt siis lõikan maasikate sabad ära, panen kohe nad kannmikserisse valmis, lõikan sidruni pooleks, koorin, eemaldan seemned, lisan ka nemad kannu, supsutan peale suhkru ja lisan ka pisut kraanivett, et mikser üldse tööle saaks hakata. Lasen ta täiesti peeneks.

Selle ajaga otsin välja joogikannu, kus ma teda serveerida soovin, lisan sinna jää ja valan peale maasika-sidruni-suhkru segu. Viimasena lisan veel gaseeritud vett, segan kõik läbi ja valmis ta ongi.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*