Kodune grillburger

Koduse burgeri tegemine on väga fun ja seda on eriti tore seltskonnas teha, igale ühele anda ülesanne ja hiljem koos nosida :). Oluline on investeerida heasse hakklihasse, võimalusel ise meelepärane lihatükk läbi ajada. Veel on tähtis, et oleks vahel miskit marineeritud, seekord minul siis punane sibul, kuid sobib ka hapukurk või midagi muud põnevat. Viimasena ei tohiks teha viga kastmega, nimelt tuleks ta teha piisavalt maitsekas ja hea konsistentsiga, et ei peaks ilusat burgerit üle ujutama. Kõik muu mis vahele panna on juba igaühe enda fantaasia organiseerida :).
Vaja on:
Burgeri saiu
Kvaliteetset hakkliha
sool; pipar
Valmis kotleti peale juustu (kasutasin emmentali ja cheddarit)
3 punast sibulat
2 spl äädikat 30%
2 spl suhkrut
Kastmeks:
3 küüslauguküünt
2 spl dijoni sinepit
0,25 sidrunimahl
7 spl majoneesi
näpuotsatäis suhkrut
õli
sool;pipar
Burgeri vahele:
Tomat
Ilusat rohelist salatit
Kõigepealt marineerin ma ära sibula, sest mida rohkem aega ta saab, seda maitsvam ta on. Koorin punase sibula ära ja lõikan rattad, suhteliselt paksud. Panen kaussi ja lisan äädika ja suhkru, segan läbi ning jätan seisma. Vahepeal maitsen, kas on kõik paigas või peaks veel miskit juurde lisama.
Punane sibul, suhkur, äädikas
Siis ma teen valmis kastme, mis võib ka seista ja tõmmata. Selleks ma hakin hästi peeneks küüslaugu, lisan talle dijoni sinepi, veerand sidrunimahla, majoneesi, soola, pipra, suhkru ja õli. Segan kõik kokku, maitsen kas on mõnusalt kõiki maitseid tunda ja vaatan ka konsistentsi, et ei oleks liiga vedel. Hiljem saab juurde panna kõike, kui kahtled kas on hea, pane natukeseks ajaks kõrvale ja hiljem juba mõistad mida teha :).
Valmis kaste
Järgmisena ma valmistan ette kotletid. Selleks pole muud kui hakkliha kaussi ja sool;pipar peale, päris heldelt. Segan kokku ja vormin neist mõnusad kotletikesed, peaksid olema samasuured kui burgerikukkel. Vormimiseks kasutan pisut õli, et saada sile tulemus ja et neid pärast taldriku pealt tervena kätte saaks.
Hakkliha, sool, pipar
Selleks ajaks on keegi ikka seltskonnast juba tule alla teind ja mõnusad-kuumad söed ootamas. Grillrest peaks olema piinlikult puhas, sest muidu jääb kotlet sinna kinni ja ei tule välja miskit.
!Oluline on ka see, kui panna kotlet kuumale grillile, siis ei tohi teda vähemalt 2 minutit puutuda, sest muidu laguneb ta lihtsalt ära, tal on vaja aega et saada see koorik peale ja siis saab teda juba väga hõlpsalt keerata!
Kasvuhoonest ja aiamaalt
Kui kotleti saab teistpidi juba keerata, panen ma peale juustutükikesed, mis kohe ilusasti ära sulavad.
Mais burgeri vahele ei lähe, aga ta mu
lemmik ja tegema pean teda ikka.
Ümberkeeratud kotlettidele panin peale
juustud
Neid grillilt maha võttes, panen nad kuskile nõusse ja ruttu röstin ära ka burgeri kuklikesed, seal ei tohi valvsust kaotada, sest see konkreetselt juhtub sekunditega.
Kui kõik eelloetud on tehtud, saab burgeri kokku panna, alla sai, kotlet, kaste, marineeritud sibul, salatilised, tomativiilud ja burgeri sai peale. Imemaitsev tuli :).
Amps-amps

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*