Inglise hommikusöök

Üks väga toekas ja mõnus kõhutäis, mis tegelikult ei vaja retsepte ja raamistiku, võib teha endale ja perele meelepärase taldrikutäie igasugustest koostisosadest. Klassikalisse retsepti muidu kuuluvad verikäkk, seened, vorstid, peekon mida minul seekord külmkapis polnud. Lisasin hoopis värsket kurki ja tomatit, mis kasvuhoones juba saadaval. Eks see rammususe aste tuleb igalühel välja nuputada. Pluss on selle hommikusöögi juures ka veel see, et ta valmib kõik ühel pannil (isegi röstsaia saab edukalt rösteri puudumisel teha), nii et maamajades või suvilates on vaja vaid pliidirauda ja panni, ning uhke brekky ongi olemas :).

Vaja on:
Muna
Pisut õli
Sinki/peekonit/soolaliha, mis iganes lihatükike meeldib
Valgeid konserveeritud ube tomatikastmes
Tomatit
Kurki
Röstsaia
Võid/merevaiku
Rohelist sibulat

Kõigepealt kuumutan ma panni ja lisan pisut õli, järgmisena löön sinna kaks muna ja lasen neil praadida. Lisan juurde ka singiviilud ja katan kaanega, et muna pealt ka ära kalgenduks, muidugi võib teda ka korra ümber keerata, munakollane jääb ikka vedel aga ta ei ole enam nii ilus :D. Siis kui sink on pruunistunud, panen ta juba taldrikusse ja lisan pannile oad. Olen mõnes toidukohas saanud külmi konserveeritud ube ja ei meeldi nad mulle üldse, soojana on nad paremad. Selleks ajaks on muna valmis, oad ka valmis, sink juba taldrikus, lõikan juurde kurki, tomatit, hakin peale pisut rohelist sibulat, röstin saia, määrin peale pisut merevaiku ja valmis ta ongi. Kui rösterit pole, siis pann uuesti kuuma, pisut õli ja mõlemalt poolt kõva kuumusega hagu, natuke rammusam aga hea krõbe lisand ikka.
Kõrvale sobib üks korralik kohv ja päev saabki rõõmsa alguse :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*