Suvine salat kuskussiga

Suvel on peamine eesmärk süüa palju värsket ja saada see söök valmis ruttu, sest tegemist on kuidagi alati palju. Ülikiirelt valmiv ja väga paindlik salat, ükskõik mis on teil põllulapikesel või turul, vaja vaid teha endale meelepärane salatikombo, lisada juurde kuskuss (mille valmistamiseks läheb alla 5 minuti) segada kokku ja lihtsalt rõõmuga ära süüa. See salat on nii hea soojalt kui külmalt, julgelt võib teha rohkem ja võta endale järgmine päev tööle/randa/piknikule kaasa :).
Kes arvab et salat on liiga lahja, võib juurde lisada pähkleid, seemneid, erinevaid juuste, liha tükikesi, mille iganes järgi isutab.

Vaja on:
Kõike head ja värsket – mina kasutasin:
Kurki
Kirsstomateid
Herneid
Suhkruherneid
Lillasid lehtherneid
Tilli
Lehtkapsast
Lehtpeeti
Spinatit
Rohelist sibulat
Õli
Sool;pipar
1 tass kuskussi (kasutasin täistera)
2 tassi keevat vett

Kõigepealt tegin tiiru põllul ära ja korjasin neid koostisosi mille isu oli. Siis hakkisin nad suupärasteks tükkideks.

Järgmisena panin vee keema ja kaalusin ühe tassitäie kuskussi kaussi, lisasin 2 sama tassitäit keevat vett, panin taldriku peale ja lasen tal seista seni kuni ta on valmis, 3-4 minutit. Siis kui kuskuss on valmis, lisan ka soola ja pipart talle juurde.

Kuivale kuskussile lisatud keev vesi

Siis pole muud kunsti kui kallan hakitud salatimaterjali soojale kuskussile juurde, lisan pisut õli, soola ja pipart, segan läbi ning valmis ta ongi.

3-4 minutit taldriku all tõmmanud
ja ongi valmis

Mõnusalt palju erinevaid tekstuure, värve ja maitseid. 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*