Riisipaberirullid

Kui meile anti kokanduskursusel ülesanne teha mingisugune suupiste, siis ma ei jätnud võimalust kasutamata, et teha midagi Aasia köögist, mida ma lihtsalt jumaldan. Vaja on vähe koostisosi, kuid süües on kõik tekstuurid ja maitsed olemas. Lisaks on seda lihtne ja kiire teha, kuna need on külmad suupisted ja saab peolauale varem valmistada.
Vaja on siis:
1 pakk riisipaberit
1 suur kurk
2 keskmist porgandit
Porgandi koorisin, kellel soovi võib ka kurki koorida, aga ei pea. Lõikasin juurviljad väikesteks ribadeks, mitte väga lühikesteks, aga suhteliselt peenikesteks. Riisipaberi paki peal on ka õpetus neile, kes sellega varem pole kokku puutunud. Riisipaber veest läbi (paar sekundit), siis lauale laiali ja aseta juurvili alla äärde. Esiteks rullid juurviljad sisse, siis asetad parema ja vasaku ääre ning rullid lõpuni. Riisipaber on suhteliselt kleepuv, nii et rullid jäävad hästi kokku.
Loomulikult võib teha neid rulle ükskõik millise meelepärase täidisega, igasuguse liha ja kala ning teiste juurviljadega.
Rullid üksi on veidi magedad, sinna juurde meeldib mulle teha vürtsikas-hapu-soolane-magus kaste.
Vaja on:
1 pöidla suurune ingverijupp (võib koorida, ei pea, piisab korralikust pesemisest, lugesin, et ingverikoorel on diureetiline toime :).
1 tšilli seemnetega (kui ostate talvisel ajal poest, siis kindlasti mitu panna, kuna vürtsi on neis väga vähe. Mul on oma kasvatatud, seega piisab ühest.)
2 spl sojakastet
1 spl kalakastet
2 tl suhkurt
poole laimi mahl
pisut rohelist sibulat
Ingver ja tšilli hakkida, panna kaussi, peale kallata sojakaste ja kalakaste, lisada suhkur ning segada kuni suhkur on lahustunud ja enam suhkrukristallid lusika all ei krigise. Siis lisada poole laimi mahl. Peale puistada hakitud rohelist sibulat.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*