Kuna hetkel on räime vabalt saada, pühendan ka mina mõned postitused sellele kalale. Eks need ole sellised katsetused, mis võivad õnnestuda mis mitte, eks näis siis :D. Igatahes, toodi siis kala, tuli välja mõelda mis ja kuidas teha. Kõigepealt tuleb kala ära puhastada, lihtsaim puhastamisviis on kääridega, pea maha ja kõht lõhki ja seda iga kalaga, paras liinitöö.
Siis tuleb nad pesta ja panna soola. Siis on vaja järgmine päev alles nendega tegeleda. Soolas seistes tõmbavad nad ise soola sisse ja pärast tehtavad produktid räimest on maitsvamad. Ja egas korraga puhastada ja kõik valmis teha on ikka suhteliselt tüütu ja aeganõudev. Lisaks on kergem peale soolas seismist tõmmata välja selgroogu, et saaks ilusad fileed ära marineerida või mis iganes meelepärast toitu teha.
Vaja on:
3,5 kilo räime
1,5 spl soola 500 g kala kohta
Ära üle soola! |
Siis panin räimed kolme erinevasse marinaadi.