Kohaga täidetud teokarbid

Pikka sissejuhatust ma selle postituse teemal teha ei oska, kuna ma tegin ta täitsa lampi, olemasolevatest asjadest, õnnetu olen ma vaid sellepärast, et mul kapis ühtegi mozzarellat ei olnud, vot tema oli siit puudu.

Aga nii õnnetu ma polnud et 20 km kaugusele poodi sõita :D.
Vaja on:
250 g teokarpe (või muid täidetavat pastat)
u 100 g praetud koha (mis lihtsalt oli üle)
pool pakki ricottat (oli ka üle)
peotäis spinatit (ise suvel korjatud ja tallele pandud)
sool;pipar
sorts rõõska koort (muidu ei oleks kasutanud, aga kui ma piima naabrinaiselt ostame, siis tuleb ka koor pealt riisuda ja ta ära kasutada, muidu läheb halvaks :).
peotäis parmesani
Kõigepealt ma siis keedan teokarbid poolpehmeks, umbes pool aega keeta kui paki peal kirjas on. Siis kõrval pannil ma teen valmis sisu, milleks on ürdivõi, ricotta, koha kala, spinat ja sool-pipar, kuumutan nad läbi ja segan kokku. Valge kala puhul on või kohustuslik element (vähemalt minu puhul), punase kala puhul ma võiga niiviisi ei priiska.
Nüüd tuleks panna ahi 190 kraadi juurde soojenema.
Kõik sisu komponendid
Siis peaks teokarbid olema poolpehmed, tuleks nad kurnata ja külma veega üle lasta, siis ei kleepu nad metsikult üksteise külge kinni, enamus kasutavad ka õli, aga ma olen igakord veega hakkama saanud.
Täidetud teod
Järgmisena ma kallan oma koduse tomatipasta (kui kasutad poekonservi, siis peaks veeeeel rohkem maitseid juurde lisama, minu kodune tomatipasta on juba piisavalt soolakas ja vürtsikas) ja koore ahjuvormi (kuhu ma hiljem ka teod panen), maitsestasin veel pisut soola ja pipraga, sest makaron ise on maitsetu ja hakkab hoogsalt maitseid sisse tõmbama, seega on oluline pisut rohkem soola panna. Järgmisena asetan teokesed vormi ja hakkan neid sisuga täitma, kasutan selleks teelusikat.
Kui kõik on valmis, siis ahju. Kokku oli ta mul seal u 18 min, kui 10 minutit oli möödas lisasin parmesani, õnneks teda on mul kodus pidevalt olemas. Mozzarella oleks seda toitu teinud rohkem gooey-maks (ma ei tea kuidas seda eesti keelde tõlkida), lisaks ei oleks pealmine osa mõnel makarontsikul ära kuivanud (kuigi söömist see ei seganud üldse), kastet ma pasta peale panna ei tahtnud, muidu kaob täitmise point üldse ära. Ühesõnaga seekord siis sedapsi, maitsev oli ta niikuinii :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*