Jäätee

Jahe ja kosutav jook kuumal suveilmal. Tegemine on ka ülilihtne ja teda saab väga edukalt ette teha, ehk teed tee valmis ja siis kui on vaja serveerida lisad lihtsalt jää. Suvel peabki elu lihtne olema :).
Tegelikult retsepti võib igaüks enda eelistuste järgi välja mõelda, pole võimalik teda valesti teha. Eriti hea on võtta oma aiamaalt värskeid ürte. Nagu pikemaajalised lugejad teavad, siis tüümian on minu kõige lemmikum ürt ja teda ma võin sisse juua ja süüa koguaeg :).
Minu eelistan ilma suhkurta jääteed, aga kes tahab lisagu aga ise suhkrut, siirupit või mett juurde.

Vaja on:
2 pakki punast teed
0.5-1 laim (oleneb kui tsitruselist maitset tahad)
5 piparmündi lehte
3 tüümiani varrekest 
jääd

Kõik koostisosad (teepakid, laim, ürdid) tavalisse teekannu, kuum vesi peale kallata. Lasin tõmmata umbes 6 minutit (musta ja rohelist teed tuleb ise rohkem jälgida, kuna nad võivad pika seismise peale kibedaks minna).
Kui tee oli ilus punane, panin klaasi jääd täis ja kallasin kuuma tee peale, koheselt oli ideaalselt jahe jook võtta.
Nii et tegemine ülilihtne, polegi muud kui fantaasia lendu ja vett keetma :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*