Veisepada köögiviljadega

Praegu on igasugused “ühe poti” toidud kõige minevam kaup, vähemalt meie peres, kütad ahju soojaks, pott ahju ja kõik valmib justkui iseenesest, tööd on vähe ja lõpptulemus ülimaitsev. Minul oli sügavkülmas veisetükk, esikus porgandit ja bataati, nendest ja mõningatest lisanditest see imemaitsev söök tekkiski. Lisandiks võib teha ükskõik mida, ma keetsin spagette, aga kes tahab kaloreid kontrolli all hoida, võib kõrvale teha värske salati.

Vaja on:
u 600 g veiseliha välistükk
ürdivõid
õli
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
1 purk (u 0,5 l) kodust tomatipastat
0,5 l vett
3 porgandit
1 suurem bataat
2 loorberilehte
u 0,5 l kodust ulukipuljongit
tüümiani (aiast saab veel noppida, kuna lund vähe :).
sool;pipar
Mina küpsetasin teda puuküttega ahjus, kui kasutad elektriahju siis tuleks ta sooja panna, umbes 170-180 kraadini (ajaliselt ma öelda ei oska, kuid valmis on pada siis kui kahvliga lihale pihta minnes ta mureneb koheselt.)
Kõigepealt valmistasin ma ette juurikad. Koorisin porgandi ja bataadi ning lõikasin nad parajateks tükkideks. Asetasin nad ahjuvormi põhja ja liikusin edasi.
All bataat, porgand, siis liha, peal sibul, küüslauk
Loorber, ürdivõi, õli, tüümian, veis
Järgmisena tükeldasin veise, loomulikult ristikiudu kuna muidu ei küpse ta kunagi pehmeks. Siis võtsin sügavkülmast ürdivõid, mis on ideaalne praegusel aastaajal. Panin pannile ürdivõi, pisut õli, loorberilehed, tüümiani oksad ja veise tükid, praadisin nad läbi, lisasin soola ja tõstsin ahjupotti köögiviljade peale, mõni lihatükk oli roosakas, aga see küpseb kõik ahjus lõpuni.
Lisatud tomatipasta ja ulukipuljong
Järgmisena koorisin ja tükeldasin sibula ja küüslaugu, ning praadisin nemad ka pannile jäänud mõnusate lihamahlade sees läbi. Asetasin ka nemad ahjuvormi, pealmiseks kihiks.
Kõik potis mis retseptis kirjas on
Siis tuleb liikuda vedelike juurde. Panin purgi kodust tomatipastat, mis on mõnusalt maitsestatud ning lisasin ka selle sama purgitäie vett, lisasin ka ulukipuljongit, mis on mõnusalt tume ja maitseid täis. Siis segasin kõik pisut segi ja lisasin soola ja pipra keerud.
Ahjus olevat kraadi ma ei tea täpselt, aga ahjus oli ta mul 3 tundi, viimased 0,5 tundi ilma kaaneta, et kaste mõnusalt pakseneks. Lisasin ka juurde veel pisut soola.
3 tundi ahjus podisenud, viimased 0,5 tundi ilma kaaneta
Siis kui ta ilma kaaneta ahju jäi, hakkasin ma spagettidega tegelema ja kõik olid üheaegselt valmis söömiseks.
Bataat ja sibul lagunesid ahjus peaaegu täielikult ära, muutudes tomatipastaga koos nagu köögiviljapüreeks, mis tegi spagetid ja kogu toidu eriti mahlaseks ja maitsvaks.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*