“Lõkkekartul” kilu-muna võidega

Kuna meil kõik kütmine toimub tänu ahjudele, siis tahaks võimalikult palju seda ära kasutada ka söögitegemisel. Igasugu hautisi ja asju on juba palju tehtud, nii et nüüd säästame haudepotte ja paneme kartulid lihtsalt ahju. Kõrvale külm kilu-muna võie, mis on sooja kartuliga ülihea.

Vaja on:
10 kartulit
6 keedumuna
15 kilu (ilma pea ja soolikateta)
50 g võid
pisut kilukonservimahla
sorts sidrunimahla
pisut peterselli

Kui on puuküte, siis kindlalt proovida, küta ära ahi, lükka söed taha ja aseta pestud kartulid lihtsalt ahju, uks kinni ja las olla seal tunnike.
Siis keeda munad. Kasutasin peenestamiseks sama vana Moulinexi köögikombaini kui mina, aga siiani on see masin väga vihane ja ustav. Panin kõik kokku ja lasin puruks. Kui kellelegi ei pruugi olla see võie nii silmipaitava välimusega, siis võib kõik komponendid hakkida noaga peenikeseks.
Kui kartul valmis, siis võta ta taldrikule, lõika peale rist ja vajuta nelja sõrmega peale, et tekiks selline lilleke, sinna peale võid ja soola ning voila. Kilu-muna võiet on väga mõnus ka leivapeale määrida.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*