Supp roheliste klimpidega

Roheliste klimpide all ma mõtlen loomulikult kõiki neid toredaid-söödavaid umbrohtusid, kes ennast selle esimese sooja päiksega maast on välja ajanud. Otsustasin teha ühe kerge supi, kus klimbitaignasse ma kõik selle roheluse sisse hakin, niisama poti neid visata mulle ei meeldi kuna muutuvad lödiks ja elutuks. Variant on ka teha kotletitaigen ja rohelisi frikadelle supile lisada. Loomulikult tuleks valida noored ja ilusad umbrohud, nõgese ma kallasin üle keeva veega, et temaga oleks lihtsam toimetada :).

Vaja on:
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 porgandit
peotäis meelepärast salaamit/peekonit
keevat vett
3 muna
u 2 dl jahu
hunnik rohelist: peotäis naati, peotäis maltsa, kaks sibulalatva ja kaks peotäit nõgeseid
sool;pipar

Kõigepealt siis hakkida sibul, küüslauk, porgand, sibulaladva kõvem alumine osa ja salaami mõnusateks tükkideks. Need võib panna keskmise kuumusega pliidile, poti põhja praadima (mina õli ei lisanud, selle töö tegi ära salaami).

Sibulalatv, malts ja naat, kausis nõges

Järgmisena klopin lahti 3 muna ja lisan sinna jahu.
Siis kallan keeva vee nii potti kus põhi praeb ja kaussi kus nõgesed on.

Supipõhjaks hakitud küüslauk, salaami, sibul, rohelise sibula
kõvem osa ning porgand

Hakin naadi, maltsa ja sibulaladva ning lisan klimbitaignale. Tegelen ka nõgesega, eemaldan varred ja kasutan ainult latvu ja lehti. Lisan ka nõgese klimbitaignale ja maitsestan pipra ning soolaga. Kui konsistents tundub okei, siis teen lusika supi sees kuumaks ja hakkan järjest klimpe kausist võtma ja kuuma puljongi sisse panema. Nad on valmis siis, kui peale tõusevad. (Mulle meeldivad suured klimbid ja teen neid supilusikaga, kes tahab väiksemaid, kasutagu teelusikat 🙂

Supi kõrvale tegin väikse võiku kuhu panin peale paar karulaugulehte, mul aias nad väga hoolsasti ei taha kasvada, seega tarbin neid vähesel määral :).

Eelmisel aastal tegin ma esmasest umbrohu saagist salati, leiab siit: http://maaneiu.blogspot.com.ee/2016/04/kevadine-klorofulli-salat.html

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*